GreenWines - fokus på bæredygtighed og smag

Vin til hele Danmark

Ønsker du vin sendt hjem til din dør, så kontakt os. Vi sender ud til hele Danmark.

Alkoholprodukter sælges kun til personer over 18 år.

Ved bestillinger bekræfter du at være over 18 år.

 
 
 
 

Økologiske vine hos Muld KBH

Da min far begyndte, var bæredygtig vin kun en meget lille niche. I dag fylder den lidt mere. Syv procent af verdens vinareal dyrkes med tanke for den omgivende natur. Men det er et areal, som vokser. Vi er langsomt ved at vende tilbage til værdier, der var engang. Fra før industrialiseringen. Konventionelle vinbønder konverterer hvert år til økologisk eller biodynamisk drift, og mange af de unge, der begynder nye produktioner, vælger at tænke grønt.  

I Muld vil vi godt skubbe på den udvikling, og derfor har jeg sammen med min far åbnet GreenWines, der i dag står bag den direkte import af den vin, vi sælger. Vine der er lavet af dedikerede vinbønder - hovedparten af dem kvinder - som er certificerede økologer eller i færd med at konvertere deres produktion. Fælles for dem alle er, at de har karakter. Både vinene og producenterne! Så ikke mere bullshit - vælg en vin med karakter og kombiner den med grønsager, kød, ost og brød, der også er lavet med kærlighed, eller drik den solo. Du og jeg og hele planeten fortjener det. 

Her præsenterer vi de huse, vi har besluttet at samarbejde med. Det er vin, vi selv hælder i glasset, vin med den samme passion og grundprincipper som Muld KBH. SKÅL!


"Vi mener, at den økologiske dyrkningsmetode giver den bedste kvalitet i glasset".


Manuel Álvarez-Arenas - Ejer af Tinedo


TINEDO

Silvia Burruezo laver vin på druer,der vokser ved siden af de møller, som Don Quijote angreb i Miguel Cervantes fantastisk roman fra 1605. Og de dyrkes og behandlesmed det samme engagement og indlevelse, som den spanske ridder besad.


Tinedo er en økologisk drevet og familieejet gård, hvor de sociale og kunstneriske er forankret i et samarbejde med naturen og årstiderne. Foruden sin Ediciòn Special laver Silvia tre terroirvine og tre enkeltdruevine i et lille oplag. Vinos Parcela er essensen af netop den mark, den druesort og Silvias håndværk.

Alternativt udklædt par foran mølle
kronraget mand bagfra

"Vinstokkende nyder godt af de tørre og kolde vinde der i den varme sommer blæser ind fra Middelhavet"


Nathalie Delbez - ejer af Domaine Decalage.

DOMAINE DECALAGE

Familie omkring traktor
Økologisk vinmark med vinstokke

Dé Calage har 22 hektarer med vinstokke og ligger tæt på Montpellier og Middelhavet. 


Lovparagraffer og kompliceret jura blev skiftet ud med vinstokke og naturens kredsløb, da Nathalie Delbez for ti år siden besluttede at lægge sin juridiske karriere på hylden og overtage produktionen af den økologiske vingård Dè Calage. Et familiebrug som hendes mand havde arvet fra sine forældre.  

 

 

 

"Økologien gavner ikke kun miljøet og smagen af vinen. Der er også en socialeffekt for det omgivende samfund"


Aurèlie Mancois - ejer af Les Pierres d'Aurèle.

LES PIERRES D'AURÈLE

Kasse med økologiske grønne druer

Aurélie Mancois. Den kvindelige halvdel af vinduoen bag de både dybe og sprøde vine fra Les Pierres d’Auréle i Loire, griber økologien videnskabelig an. Igennem to år har hun som leder af vinforskningen på Amboise instituttet videnskabeligt målt forskellen på økologisk og konventionel drift. Svaret er klart. Smagen, miljøet og den sociale effekt på det omgivende samfund vinder ved det bæredygtige. Lige nu er hun ved at omlægge sin egen vingård fra HVE-status til certificeret økologisk.  

Frodig økologisk vinmark

”Vi har et helt særligt forhold til Riesling. Det er en drue, der harmonerer godt med hele familiens sjæl!”


Peter Linxweiler – ejer af HAHNMÜHLE

Tysk økologisk vin mark med vinbonde

HAHNMÜHLE

Vinmarkerne er stejle – med en gradient på op til 60 procent. De ligger i de sydøstlige og sydvestlige dale af Alsenz. Jordtyper varierer meget, lige fra forvitret sandsten til ren skifer og porfyr. Hahnmühle er afhængige af omhyggeligt manuelt arbejde og økologiske dyrkningsmetoder. Sådan skabes de karakterfulde, mineralske vine.

Klimaet i Alsenz-dalen er afbalanceret og mildt: masser af sol, lidt regn og frost. Vinmarkerne vender mod syd og sydvest, beskyttet mod kolde nord- og østenvinde. De nyder godt af de mere end 1900 årlige solskinstimer i region. Klimaet er ikke kun ideelt for druesorter: Orkideer og forskellige typer tørt græs føler sig også hjemme her.

Hahnmühle hanen

 

 

Et af de første billeder, jeg kan erindre om vin, er to hvide køer med røde bånd bundet omkring deres buede horn, der står foran en kærre lastet med en trætønde fuld af nyhøstede druer. Et minde fra mine tidlige barneår, hvor vi boede på en toskansk skråning med vinstokke voksende side om side med oliven, æbler og krogede træer med gule, tykke dadelblommer, der stadig hang på grenene ved juletid. Og det hele blev vogtet af Bibbo. En ulvelignende hund af ukendt oprindelse, som ofte vækkede os om efteråret, når han i mørket bjæffende jagede hjorte og vildsvin væk fra de modne druer.  

I dag skyldes min fokus på vin min far, der for 30 år siden åbnede en af de første danske vinimportvirksomheder med økologisk og biodynamisk vin. Fordi han var overbevist om, at en vin, der er dyrket efter bæredygtige principper ikke blot sætter et renere aftryk i naturen. Den har også mere karakter og mere smag end en vin, der har skudt genvej med kunstgødning, pesticider og kemiske justeringer i vinrummet. En vin, der er tættere på naturen, kræver mere håndværk, viden og fornemmelse. Det er lidt ligesom brød. Skal det smage af noget, skal det have karakter. Så tager man det ikke fra hylden i et supermarked. Man ælter selv dejen eller går til en håndværksbager.  


No MORE BULLSHIT